Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi mám jiný náhled na systém zastupitelské demokracie. V naší volbě nejde o to zvolit odborníky na cokoliv, jde o to zvolit lidi morální, ve volbách se může chybovat proto se pravidelně opakují. Odborníci mají sedět na úřadech, být poradci, starat se o štěstí a bezpečí lidí. Odborníkem je zpravidla ten co na to studoval a dělá to dlouhodobě, na místo se má postupně propracovat.

Tyto dva světy je nutné striktně oddělit (zákon o státní službě), což se zatím nepovedlo, takže dál funguje systém trafik a nahrávání státních zakázek a dotací, dokonce se to za této vlády ještě prohloubilo.

Je na nás zvolit někoho, kdo bude tak silný a ustřihne si sám sobě penězovod. Těžká volba.

3 0
možnosti
Foto

Ano, v tom máte pravdu a sdílím stejný náhled. Základem je morálka a charakter a schopnosti být v týmu odborníků, kteří nemusí /neměli by/ opouštět svá profesní a odborně důležitá místa, ale byli poradci. Tím by se i společnost naučila vnímat moudrost, schopnost a vzdělanost, jako devizu, kterou nemůže nahradit žvanění a oblbování. Tedy souhlas s vaším názorem.

0 0
možnosti
Foto

Stačí si vzpomenout na kopce vtipů na hlavy absolventů vysokých škol politických v Praze a Bratislavě, kteří před Sametem dostávali tituly RSDr. Dnes se podobně profesně zaměřeným absolventům VŠ honosně říká "politologové" a mezi známé odborníky na všechno - patří například Bohuslav Sobotka a Petr Fiala.;-)

2 0
možnosti

Vysoká škola politická ÚV KSČ (Vokovická Sorbonna) byla jedinou vysokou školou, kterou jste mohl studovat bez maturity. A jediné, co jste na ní mohl studovat, byl tzv. věděcký komunismus. Dnešní politologové maturitu potřebují a obor jejich studia je daleko širší. Pravda na druhou stranu je, že dneska získat maturitu je - eufemisticky řečeno - poněkud méně náročné než tehdy.

3 0
možnosti

,,Snad dojde ke zvratu a lidé budou dávat důvěru moudrým, schopným, zkušeným, charakterním se zdravým vlastenectvím, zdravým rozumem.,,

Nedojde. Do voleb jdou každé volby horší a bezskrupulózní lidi. Každé volby kvalita klesá. A vůbec nejhorší je to do Evropského parlamentu.

Změna přijde až nas*anost občanů dosáhne bodu zlomu. No a pak to nebude sametové. Ale bohužel bude pozdě , protože naše země bude rozkradená a rozprodaná.

3 0
možnosti
Foto

"Nasranost" obyvatel je skutečně asi hlavním hybným nástrojem a impulsem. Jen nesouhlasím, že je nutné nebýt sametovým, ale již nebýt voly. I rozkradená země má šanci, ale s úplně jinými lidmi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik