Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

,,Snad dojde ke zvratu a lidé budou dávat důvěru moudrým, schopným, zkušeným, charakterním se zdravým vlastenectvím, zdravým rozumem.,,

Nedojde. Do voleb jdou každé volby horší a bezskrupulózní lidi. Každé volby kvalita klesá. A vůbec nejhorší je to do Evropského parlamentu.

Změna přijde až nas*anost občanů dosáhne bodu zlomu. No a pak to nebude sametové. Ale bohužel bude pozdě , protože naše země bude rozkradená a rozprodaná.

3 0
možnosti
Foto

"Nasranost" obyvatel je skutečně asi hlavním hybným nástrojem a impulsem. Jen nesouhlasím, že je nutné nebýt sametovým, ale již nebýt voly. I rozkradená země má šanci, ale s úplně jinými lidmi.

0 0
možnosti
ZD

Nasranost a lenost je obecně hybnou silou pokroku. Se vším souhlasím - jen nikdo neodpovídáte na otázku KDE TY LIDI BRÁT. A i kdyby se nakrásně objevila strana, která by se skládala jen z mravně bezúhonných lidí, které by si každý přál - jak zajistíte, aby v tomto volebním systému měla v rukách plnou bezúhonnou moc? A sami si odpovězte, co se s bezúhonnými lidmi stane až tu moc pocítí, Tu moc, kterou prozatím nezažili - vždyť jsou bezúhopnní. Máte doufám na mysli, že by to měli být LIDÉ !

0 0
možnosti
Foto

...odpovím jenom tady, protože nechci zabředat do nekonečné diskuse. Na druhou stranu si vážím vašich pohledů, protože jistě v mnohém máte pravdu, jako se snažím já vzbouzet v lidech snahu přemýšlet , zajímat se a nebýt lhostejnými. Vše tu již bylo. Společnost morálně padlá padne na dno a jednou se bude bolestivě a většinou dlouho zvedat. Ano, svět ovládají "chapadla" přes právníky, kde se vytvořil uměle chaos, aby právo ovládaly jen silnější konta a politický diktát - zase pod vlivem "chapadel". Přesto věřím, že může dojít k pozitivní změně. Vhodní s schopní lidé jsou, ale dokud zde budeme mít systém řady volantů, za které si chce sednout každej, kdo si myslí, že svou stranou spasí svět a zemi, tak žádná velká síla pro změnu nevznikne. A můžu tu nyní zacházet do oblasti vědění, gramotnosti společnosti,.... O všem se dá diskutovat. Ale stejně jako se zdá Vám být naivní vést podobné úvahy té mé, tak mě se zdá prázdným jen konstatování, že se s tím nedá nic dělat. Přál bych si, aby podobné dialogy spojovaly lidi k aktivitě a ne pasivitě. Mějte dobrý den.

1 0
možnosti
ZD

Já s Vámi ve všem souhlasím. A nyní chápu Váš text a jeho důležitost pro impuls v uvažování lidí, kteří uvažovat chtějí. Moje výtky vedly k tomu, že se podobné Výdobytky vývoje společnosti mohou jen těžko prosazovat. Stejně jako nemůžete lokomotivu zastavit holýma rukama, nepřemůže deset nejpoctivějších celý Parlament lotrů.

Bohužel se zdá, že k zásadnímu obratu dojde jen v případě těžké krize. Ať zdravotní nebo válečné, kdy významně poklesne stav obyvatelstva a zbylí se v sebezáchovném pudu rozhodnou, že na to musejí jít jinak.

Děkuji za "pokec" a nové impulsy k přemýšlení. Naše krásná republika si rozumné úvahy a rozumné vedení rozhodně zaslouží.

0 0
možnosti
ZD

Malou poznámku. Jediné řešení, které mne jako laika napadá je změna volebního systému na většinový. Nejsilnější bere vše. Tam by byla jistá naděje, že se ve vládě najednou ocitne větší počet rozumně uvažujících lidí z jedné nadějné strany - pokud by se objevila. Z koaličního seskupení vzniklého trucováním opozice toho moc moudrého čekat nemůžeme.

1 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik