Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dal jsem vám karmu a textem v podstatě souhlasím, až na....

Na vaší představu a potřebu vůdčí osobnosti na náměstích a sjednocení názorů a požadavků.

Toho se nedočkáte a to z mnoha důvodů a zdejší prostor je k tomu malý a lokální. Ale jen ty základní (podle mne):

- na náměstí jsou lidé různých názorů a vyznání, kterým vadí určitá oblast

- pestrost účastníků v podstatě neumožňuje sjednotit se v realizace, protože sjednocující cíl je podstatně užší a členitější

- v drtivé většině je v hlavách účastníků myšlenka na odstranění závadného něčeho, co se také různí, ale vize čeho a jak dosáhnout momentálně píše absentuje

- atd. atd.

Ano, v podstatě jsme čecháčkové, protože ono se nám daří docela dobře. Ty lumpárny vadí, z různých důvodů, ale je marginální výtka, že jsme mohli být dál, mohli jsme se mít podstatně lépe a mohli jsme být lepší v mezinárodních souvislostech.

Máme názory různé a přestože ten náš je vždycky nejlepší, jsme v podstatě většinově ovce, jak už se v minulých letech mnohokrát prokázalo.

Ale za text dík. :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Pokud by ta vůdčí osobnost měla ambici dosednout na nějaký vyšší post, to už by byl malér. Ti, kdo stále ve svých fantasmagoriích mluví o puči, by se stali možná úplně nepříčetným řvoucím davem. Nebo jak oni říkají - bezhlavým stádem. Tím nechci říct, že koblížkové by pak požádali o nějakou bratrskou intervenci:-)

1 2
možnosti
Foto

Asi jste málo provolával a mával nenávistným transparentem! ;-D

R^

5 1
možnosti
Foto

Ano, té síle na náměstích chybí vedoucí osobnost, a nějaká společná forma. A já si nepřeji, aby to prázdné místo obsadili havlovci, klausovci, kalouskovci. Přál bych si novou jednotu, kde i všechny ty větve bývalého Občanského fóra, budou zajedno.

Zdroj: https://chrastansky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717872

Celkem souhlas. Až na onu ,,jednotu" bývalého OF, neb i ona byla toliko fikcí, ač mnozí její ,,jednotě" uvěřili.

4 1
možnosti
MV

tady v praze se rozdavaji i auta a vouchery k reznikovi

3 0
možnosti
Foto

To je skoro pravda, ovšem to platí toliko u profipolitiků. A tam je nejen veliká tlačenice, ale přímo až mela;-)

2 1
možnosti
AN
JK

Výborně, podobná úvaha zde skutečně chyběla. Je zvláštní jak odpůrci demonstrací, míří na nízké lidské pudy a snaží se vyvolat nenávist, závist, odpor a beznaděj. Peníze, kde na to berou, platí je někdo z venku a nepřestanou ani když se ukáže, že je to bohapustá lež (viz. příspěvky níže). Pak prý se demokracie dělá u voleb a ne na ulici, taky nesmysl, ale stále se opakuje. Potom prý demonstranti někomu slouží, komu neřeknou, dosaďte si někoho, není ale koho, jde znovu o lež. Částečně za dehonestací demonstrantů stojí silná babišova média a jeho PR, částečně jde o lidi skutečně oddané jeho věci, ať už je jakákoli to nezkoumají a částečně jsou to lidi konzervativní (v Čechách nic divného) co lpí na pozicích i když tuší, že něco není v pořádku.

Že se opozice nesjednotí je podle mě v pořádku, je dobré mít na některé věci více názorů a jen to dokazuje, že opozice nemá program pouze "antibabiš", jak je jim podsouváno, ale mají svůj směr, svou vizi, kterou prezentují a snaží se jí prosadit.

Je otázka co z těch protestů vznikne, evidentně se stávající politici nechtějí moc zapojovat ani organizovat, respektive nejsou k tomu organizátory připuštěni. Možná proto, že výsledek není jistý, tak z toho má Babiš takový strach, není to žádný diplomat, ale diktátor, nesnáší diskuzi a když ho Mára nehlídá, vypadávají z něho věci ne nepodobné neslavnému Miloušovi na konci jeho totalitní vlády.

Koho oslovují demonstranti je jasné, ty podporovatele vládnoucího oligarchy, kteří ho drží u moci, aby si uvědomili, že za to žádné výhody, funkce či peníze nestojí, že už nejde jen o ně, ale o Česko, demokracii a svobodu.

Nevím, jestli bude nová strana, hnutí, nebo něco jiného, jedno je ale jisté, politici už vědí, že Česko není jejich, ale všech občanů a ti se už nebojí vyjít do ulic, pokud se jim jejich vláda nelíbí. Vládu jim občané pouze propůjčují, a to budou muset mít na paměti i ti, co přijdou po Babišovi.

14 2
možnosti
ZD

Autor je zjevně naštván na vývoj i na situaci, že nic nenaznačuje nějaký progres a píše i co chce a co nechce. Vy jste hlásnou troubou demonstrantů. Tedy těch, kteří toho moc neví. O těch, kteří vědí a chtějí nepíši. Ti tam jsou pochopitelně také.

6 4
možnosti
VV

Dobrý den, jsem se hrabal v počtu účastníků , nejvíc jich prý bylo když nám umřel tatíček Heydrich(200 000 ?), nechci hledat kdo a kolik přispívá na současnou organizaci.

2 5
možnosti
AN

Byli jsme před Letnou, budeme i po.

2 1
možnosti
Foto

Pokud se nenaplní obavy pana Petříka:-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik