Podceňovaná nakažlivá nemoc.

O možnosti katastrofické epidemie, která si vyžádá mnohamilionové oběti, se dnes dočítáme dost často a pravidelně, a lidstvo již v historii zažilo několik takových ran.  Pozor, na infekci nenápadně používanou a zneužívanou!

Každá i běžná infekční choroba je hrozbou. Velmi často místní, regionální, ale lékaři dnes hrozí především možností mutací, na které běžná antibiotika a speciální léky nemusí zabírat, a již v mnoha případech nezabírají, a šíření nákazy může být raketové a její důsledky hrozné, katastrofální.

V seznamu infekčních chorob však v současnosti není uvedena nemoc, která začíná bujet a kterou mnozí žel ani za nemoc nepovažují, a v tom je to největší nebezpečí. A přitom tato nemoc je stará jak lidstvo samo.

O to více je důležité si ji pojmenovat, protože je zneužívána mocí, mocnými a těmi, kteří se chtějí chápat otěží lidstva a zotročovat.

Je to strach.

Copak? Vybuchli jste smíchem a klepete si na čelo?

Tak aby se ten strach vám jednou nesmál, jako poslední!

Už Nietzsche říkal: „Strach lže a ty mu věříš“

Manipulace lidí je založena na buzení strachu a obav. A je důležité si uvědomit, že většina těch, kteří vyvolávají strach, jedná tak na základě vlastního strachu.  Strachu ze ztráty moci, bohatství, vlivu, slávy, ….

Mít obavy, to není nakažlivou nemocí. To nás naopak formuje, vede, chrání, zoceluje i nakonec pomáhá od nakažení strachem. Tím patologickým strachem, který pak plodí nenávist, fanatizmus, hořkost, ztrátu lásky.

A jaký lék je proti infekci strachem?

Především poznání. Vědět, znát, orientovat se, zajímat se, poznat.

Pokud jsem tím, kdo si dá jen tak něco nakukat. Věříme tomu, protože to říkal ten či onen. Musí to být pravda, protože to říkali v televizi a platí to na celém světě….  To není ten správný přístup!

Pozor na katastrofickou epidemii!

Albert Einstein zastával názor, že „Každý má dvě možnosti. Jsme buď naplněni láskou…, anebo strachem.“  Od teoretického fyzika je to hodně zajímavá myšlenka. Asi věděl, která z těch variant je lepší a je k životu.

Ideologie strachu, osudová rozhodnutí ze strachu, psychické problémy ze strachu, úzkostné stavy. A můžeme pokračovat.

Nedejme se ovládat strachem!

Snížíme tak mocenské a volební preference fanatiků a hlupáků.

Rozšiřme řady těch, kteří chtějí poznávat, vědět a spíše být naplněni láskou.

A tím nemyslím naivní láskou.

Autor: Libor Chrášťanský | pondělí 3.7.2017 11:16 | karma článku: 12,47 | přečteno: 694x
  • Další články autora

Libor Chrášťanský

Mimozemšťané jsou tady!

12.12.2020 v 21:12 | Karma: 29,60

Libor Chrášťanský

Diletanti u moci!

8.9.2020 v 9:07 | Karma: 29,52

Libor Chrášťanský

Proč to smrdí?

1.9.2020 v 11:07 | Karma: 25,55

Libor Chrášťanský

A to jsme si tak lebedili

25.3.2020 v 19:07 | Karma: 32,93

Libor Chrášťanský

Hyeny a mrchožrouti

17.3.2020 v 10:07 | Karma: 27,91
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik