Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Skvělý blog. Ale je to utopie , jsme již ve fázi, kdy si nadnárodní kapitál udělá co bude chtít a i z tohoto vyjde bohatší a silnější. Je jen cesta a na tu ani nechci pomyslet....

0 0
možnosti
PD

Nemáme sice roušky, testery a ventilace, ale na druhou stranu máme slevy na dopravu a vůbec štědrý soc. systém. Nelze mít všechno - být připraven stojí peníze - těžko očekávat od politiků, že budou investovat do budoucnosti, která u nich končí koncem volebního mandátu.

2 0
možnosti
Foto

Tak zrušením dotací do zemědělství a potravinářství dosáhnete jen toho, že zkolabují a budeme zcela odkázáni na dovoz ze zahraničí. A ten za současné epidemie vůbec nemusí být jistý.

1 1
možnosti
ZH

Autor píše, že je třeba podpořit malé zemědělské firmy. To nemusí být nutně formou dotací. Ale to je fuk. Pokud však zkrachují dotační paraziti typu Babiše, pak to naší ekonomice jenom prospěje.

3 0
možnosti
PD

Dotace jsou mimojiné určeny na vyrovnání životní úrovně v ve starých a nových zemích EU, což je velkorysé. To, že tu dovolíme, aby byly zčásti rozkradeny či odchýleny, je už jiná věc, chyba je i v nás, voličích.

2 0
možnosti
JS

Ovšem k tomu vyrovnávání životní úrovně jaksi nedochází.

0 0
možnosti
MB

Tak na to, že (jak uvádíte) se zabýváte koučinkem, týmovou prací, motivací atd.. působíte dost panikářky a situaci moc nepřispíváte.

Nikdy nemůžete být připraven na vše (od záplav, přes havárii jaderného zařízení či válku..až po invazi z vesmíru). Musíte být ale schopen jednat a řešit.

Věnovat se prioritám (výstižně vyjádřeno: „Zastřelte nás až potom,“) a ne překážením ala "vidíte, já vám to říkal" či "proč toho není dost? Proč je tamto, a tohle ne?"

Není nejdůležitější dělat všechno úplně ideálně ..ale hlavně konat, znát priority, směřovat správným směrem a průběžně korigovat. Hledání "viníků" a výčitky mají svůj čas.

2 0
možnosti
Foto

To by musela být jiná EU, aby se zrušily dotace. Bylo by to však jen užitečné. Začal by fungovat trh. Například západní zemědělství by proti tomu východnímu sotva mělo šanci.

0 0
možnosti
Foto

Ještě horší než dotace (v tom s Vámi souhlasím) pokládám fakt, že v této těžké době vláda za prioritu určila nákup amerických zbraní za 80 miliard a podnikům, které se dostanou do potíží radí, aby si vzaly půjčku na platy zaměstnancům.

Tak jsem zvědavý, jak nám ty americké zbraně pomonou v boji s koronavirem a jak budou následně krachovat podniky, které nebudou schopny splácet půjčky, které si vzaly na platy svým zaměstnancům.

0 1
možnosti
PV

P82a72v82e89l 57V93é25b35r

19. 3. 2020 10:33

Až bude Turek před branami, tak nám to, že nekašleme, nepomůže.

2 0
možnosti
PD

P66e41t68r 32D15r41a49p42a53l

19. 3. 2020 10:16

zrušte dotace...ale jenom někomu. aha

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS