Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady totiž koliduje zájem mít všechna data v nějaké centrální evidenci, aby kterýkoliv doktor, úředník a pod., ke ketrému občan přijde s nějakým problémem, mohl kouknout do počítače a viděl hned vše, co o vás vědět potřebuje, se zájmem ochrany osobních dat, strachu ze špiclování státem, hrozby úniku a zneužití citlivých dat a pod. To se prostě vzájemně vylučuje, takže jsou všechny systémy a data hezky oddělené a ve výsledku je to k ničemu. Třešničkou na dortu je stavební povolení, kdy vás z kanceláře stavebního odboru posílají pro výpis z katastru na Czeckpoint o patro níž. Jak to pak může fungovat s lékařskou dokumentací, když to nefunguje ani s veřejnými dokumenty, krteré si může kdokoliv najít na internetu, ale úředník to potřebuje na papíře s razítkem od jiného úředníka?

7 0
možnosti
Foto

Na počátku 80. let byla jedna moje kolegyně v práci na pozvání své dcery v Austrálii, když se vrátila, s nadšením mi vyprávěla, jak ji počítač stanovil diagnózu. Jak by ji mohl stanovit bez e-neschopenek, e-receptů atd.?

0 2
možnosti

Tak mi erecept i eneschopenka zjednodušuje marodění, takže já jsem pro digitalizaci státní správy, jen by to chtělo rychleji a komplexněji s provázaností mezi resorty a institucemi, aby už konečně občan nemusel lítat po kancelářích s papíry. Jednak to šetří lesy, ale i čas a čas jsou jak známo peníze;-).

Takže ano je to málo, ale díky alespoň za to;-).

2 0
možnosti

Tak já plně souhlasím s e-neschopenkouJe to jasné ale pak na druhé straně argumenty, které autor uvádí,jsou zcela pravdivé! A příklad: Přijem na internu skoro půl hodky otázek a odpovědí a k tomu ještě jedna poznámka,"Vy si nemapatujete léky,které berete"? Pak mě pošlou na další vyšetření a skoro tytéž otázky.Na moji poznámku,že jsem v centrálním systému nemocnice,se jen pousmály.Tož tímto potvrzuji slova autora a jen chci dodat,policií se to týká taky!!!

7 0
možnosti

Když jste u toho výčtu negativních éček, tak bych rád zmínil jedno pozitivní a to je e-recept. Můj praktický lékař ho používá už dva roky a já si nemohu stěžovat, protože nemusím kvůli každému receptu navštěvovat lékaře. Ono je to také trochu o lidech. někteří se zuby nehty brání pod nejrůznějšími záminkami všem novinkám, jiní je bez problémů implementují do své praxe.

14 2
možnosti

Pokrok nezastavíte i kdybyste to podminoval, příští rok budou dálniční známky taky eeeee...a co přežijeme to...;-D

0 3
možnosti
Foto

Registr vozidel měl při zavádění také velké problémy. Dnes však funguje.

0 0
možnosti

Auto a zdraví člověka je trochu rozdíl! Dokud jim něco nefunguje, nemělo by to být povinné pod vysokou sankcí! :-)

4 2
možnosti

R^. Malá poznámka k lékařům. Jsem přesvědčená, že lékař má s každým pacientem probrat vše, včetně léků, které užívá, protože lékové záznamy zcela jistě nikdy nebudou dokonalé. Něco se přestane užívat, ale nikdo to do systému nezapíše, nebo lékař předepíše padesát léků, ale rozumný pacient z nich bere jen dva. Technika nemůže nahradit mezilidskou komunikaci, pouze ji může podpořit

3 1
možnosti

Přehled o užívání léků měl a má každý praktický lékař, pokud není uondán nekonečnou buzerací ze všech stran a na ty překážky v práci již nerezignoval!

Sebelepší záznamy jsou jen komplikací práce lékaře a usnadněním kontrol jeho práce. Nic víc! Politické levičácké komplikace jsou jen depresí kvalitní práce lékaře! Politici to tak nevnímají. Natož pak nevzdělaní občané! :-)

3 7
možnosti

K těm lékařům - trochu másla mají na hlavě i oni, protože v počátcích se zavádění výpočetní techniky do lékařské praxe bránili zuby nehty. Kdyby tomu šli naproti a naopak ji tvrdě vyžadovali, mohlo to dnes vypadat zcela jinak. Pokud jde o to čipování psů, je skutečně malér, že neexistuje celorepublikový registr. Podle nedávného vyjádření mluvčí České policie v ČT však existuje asi 8 jednotlivých databází. Policie má do všech přístup, takže případné dohledávání majitele psa podle čipu je sice komplikovanější, ale realizovatelné. Takže není sebemenší důvod nenechat psa očipovat a zaevidovat v místní databázi. Jedná se zpravidla o komerční databáze, takže tam je nějaký poplatek, což je pro většinu těch, kteří čipovaného psa nezaregistrují, ten hlavní důvod.

0 0
možnosti

Ja se setkala s řemeslnikama, kteří si EET chválí a říkali, že jim to usnadní práci Je to možné, nebo mě lhali :-) ? Každý začátek něčeho nového je náročný, vzpomínám jak se v mém bývalém zaměstnání zaváděly počítačové programy. A učili se na počítači i ti starší. Také se musely na začátku vychytat chyby a po té to bez problémů běželo. Tak proč vše hned zatracovat....

1 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS