Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ještě horší vlastnost než nenažranost je nenávist a závist, ty pomalu hlodají a hlodají,,,

0 0
možnosti
Foto

Ano. My jsme se učili, že kdo má nastudován marx-leninismus, může úspěšně vykonávat libovolné zaměstnání. R^

3 0
možnosti
Foto

Marxismus-leninismus může klidně být předpokladem odbornosti, pokud představuje procvičování schopnosti abstraktně myslet.

0 0
možnosti
Foto

Jenže se to s tou abstrakcí nesmí přehánět směrem k surrealismu, dada a poesii nonsens. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Kdo píše o neznalosti jiných, tak by si měl dát pozor na neznalost vlastní. Výrok o celovodičích nelze připsat Miloušovi Jakešovi, údajný výrok měl spatřit světlo světa daleko dříve, tedy před rokem 1967. Držel jsem před nějakou dobou diskuzi s jedním naším emigrantem v NSR, který nevěřil tomu, že v tehdejších čs. televizorech byly použity polovodiče. A v této souvislosti mi argumentoval výše uvedeným výrokem. A politici se rádi dělají hloupějšími než jsou, aby se jich občani nebáli.

0 0
možnosti
Foto

... myslím, že neuvádím u Jakeše autorství, ale je důkazné to, že tuto hloupost řekl. Pokud hloupost šířil dál, pak je jak spoluautor, tak hlupák na druhou... nic to nemění. Ale pokud si myslíte, že tímto nějak bojujete, tak bojujte. Já Vám to neberu a přeji.

5 0
možnosti
Foto

je třeba tvrdě pracovat a nezávidět úspěšným, tedy ani panu Babišovi

0 2
možnosti
Foto

...ale jistě, pane Macku. V tom s Vámi souhlasím. Je potřeba pracovat a nezávidět úspěšným. To Vám, pravděpodobně jako mladému člověku přeji. Ale úspěch je měřitelný, stejně jako podvod, zlodějna, křiváctví,.... A tady je důležité se umět dobře dívat a nevěřit všemu, co mi PR mistři naservírují. Mám za přátele úspěšné lidi po celém světě a věřte, nezávidím jim. Přesto u některých „úspěšných“ nemohu mlčet. Ale k tomu musíte dozrát.

0 0
možnosti
JS

Jenom si dovolím podotknout, že Marxův Kapitál je i dnes předmětem studia na západních universitách. Článek mně svým obsahem připomíná ty "celovodiče", pochopitelně s opačným znaménkem.

1 5
možnosti
Foto

J17i14ř95í 30K27i23n48d66l

25. 11. 2019 13:42

Sám stačil dopsat a roku 1867 vydat pouze první díl, zbylé dva sestavil ze zápisků po jeho smrti jeho spolupracovník Bedřich Engels. Sporný čtvrtý díl s názvem Teorie nadhodnoty, často nepovažovaný za součást díla, poprvé publikoval Karl Kautsky v letech 1905 až 1910. Když vyšel, profesionálním ekonomům dokonce nestál ani za kritiku a Engels se tehdy marně snažil rozvířit o něm debatu psaním anonymních recenzí. Marxovi vlastně do konce života nezbylo než nadávat na zlovolnou zabedněnost německých učenců.Počínaje Říjnovou revolucí se totiž rodí nejen marx-leninská scholastika, ale také tzv. západní marxismus. Za Marxe čerpal Lenin a zavedl podle něj v Rusku totalitní režim, z něj čerpali fašisté v Italií a nacisté v Německu. Zejména u Hitlera získal obdiv část hovořící o boji tříd. Dnes z něj čerpají neomarxisté. Jinak Marx nenáviděl Židy a Slovany.

4 0
možnosti
Foto

To byla celkem běžná praxe, studovat všechno s předponou ML. Například na FF UJEP se ještě na podzim 1989 zahajovalo studium marxisticko-leninské psychologie, marxisticko-leninské sociologie, marxisticko-leninské jazykovědy a podobně. A soudruzi marxisté si do koupelen na ohřívání vody na koupání nenechávali montovat bojlery, ale ze všecho nejraději brojlery. 8-o

4 0
možnosti
AM

A57d29a81m 41M67a47l42ý

25. 11. 2019 9:51

Babiš se často vyjadřuje jako by byl hlupák (kdoví, možná jím i je), ale zdá se, že velké části obyvatelstva se to líbí.

Já zase část voličstva podezírám, že Babiše použili jako jakéhosi Krakena, který byl vypuštěn, aby zatopil těm Kalouskům a Dalíkům a vůbec všem. A přitom příliš neřeší, že Kraken prostě zničí vše (jen Dalíci přežijí vždy).

6 0
možnosti
JZ

Těžko říct, jak to je s tím údajným výrokem.

Nám na SŠ v polovině 80. let jeden vyučující řekl, že to prý řekl prezident Novotný při návštěvě Tesly Piešťany. Údajně se podnik hrdě chlubil, jaké všechny polovodičové součástky zvládá vyrobit a použít v přístrojích. A Novotný měl říct něco ve smyslu: "Soudruzi, neměli bychom počkat, až budou celovodiče, místo toho, abychom, se unáhleně pouštěli cestou polovodičů?"

2 0
možnosti
Foto

....Novotný - stejná intelektuální a propagandistická líheň - a Jakeš v tom případě ještě hloupost povýšil tím, že ji dál živil. Smutné, ale skutečné.

2 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik