Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J63o51s86e48f 61P87o64t63r

27. 1. 2019 17:37

Autore, máte absolutní pravdu!

Dole proti restitucím brojí několik známých ateistických es, mezi nimi paní Palková. Ta v jiné diskuzi konečně projevila pravdu, když řekla, že nejde o peníze, ale, že by se mohla zvýšit ideologická a propagandistická činnost katolické církve, a jak bychom k tomu my ubozí ateisté přišli, nehledě na to, že by katolická církev mohla polevit ve své starosti o nemocné, postižené a umírající.

A abychom tento tvrdý ideologický boj trochu odlehčili dám k dispozici, jak se také dřív nabýval majetek. Otec mého známého byl majitelem mlýna, což bylo tenkrát jistě velké terno. Jeho dědeček ten mlýn vyhrál v kartách.

4 0
možnosti
Foto

Nelze pochopit, proč nerozlišujete mezi fyzickými restitucemi a tzv. finančními náhradami. A navíc naplacení daní je promlčené po deseti letech.

1 1
možnosti
BV

Pane Řezníku.

Pokud vím, tak daně mohou být vyměřeny jen do tří let.

1 0
možnosti
Foto

Karma.

Správně píšete, že někdo ve své zvrhlé logice by to mohl navrhnout, protože by to byl přesně stejný přístup jako u církevních restitucí.

Myslím, že kdyby to současní zastánci zdanění církevních restitucí toto domysleli, tak případní restituenti v jejich řadách by otočili o 180 stupňů.

6 0
možnosti
BV

Pane Macháčku.

obávám se, že jste nepostřehnul, že se mají zdaňovat jen budoucí platby. Náhrady, které již byly církvím vyplaceny se danit nebudou.

Takže vám logika značně pokulhává, když požadujete u občanů zdanění již vyplacených náhrad. Takže i kdyby se na občany použila stejná logika jako na církve tak se žádného dodatečného zdanění nemusí obávat.

1 0
možnosti
AR

Masa těch kteří brojili proti majetkovému vyrovnání státu s církvemi po převratu ani neměla řádné argumenty. Podobné je to nyní s požadavkem komoušů zdanit církevní restituce. Oni nepřiznají, že církve na rozdíl od normálních restituentů nemohly po dvě desítky let čerpat žáden finanční výnos z něho. Tehdy toto opatření přijatého za Klause podporovali s komunisty i socdemáci. Později Paroubek to vychvaloval!!

3 0
možnosti
Foto

Církve sice nečerpaly výnosy, ale byly plně dotované státem, tedy z daní vybraných od občanů státu.

0 4
možnosti
PB

P55e45t25r 27B58u50r84i73a39n

27. 1. 2019 15:28

Souhlas, karma.

3 0
možnosti
FD

A socanům zdanit lihový dům.

5 0
možnosti
Foto

Nebojte se, stát daní, co se dá. Daň z převodu nemovitosti, daň z nemovitosti (pokud ji vlastníte), DPH pokud ji udržujete opravami.....

0 0
možnosti
JS

Zasloužíte obdiv. Neznáte za jakých podmínek proběhly restituce církve a restituce všech ostatních a přesto snaživě žvaníte nebo lžete.

6 9
možnosti
BV

Pane ,

obávám se, že vy logicky vůbec nemyslíte.

Zcela pominu nebetyčný rozdíl v cenách ocenění, kdy pro církve byly použrty hodnoty několikanásobně vyšší. Pominu i to, že náhrady dostávají i církve, které vznikly až po sametové revoluci a komunisti jim nic nezabavili.

Logicky nesmyslný je už samotný titulek.

Pane Chrášťanský,

už vyplacené náhrady církvím se zdaňovat nebudou - jde o zdanění teprve budocích výplat. Restituce většině občanům už byly vyplaceny a vy byste chtěl ještě ZPĚTNĚ zdaňovat i tu almužnu co ostali oproti církvím, a tím ještě zvýšit tu zcela jasnou nespravedlnost???

PS: I ti občané, kteří tu almužnu dostali, jsou na tom lépe, než ti, kteří nedostali nic i když nárok měli.

3 5
možnosti
Foto

Při výpočtu Církevního majetku se použila studie Výzkumného ústavu zemědělské ekonomiky (VÚZE) a přehled cen stavebních pozemků v krajích z Fakulty strojní ČVUT. Podle studie VÚZE se tržní ceny zemědělské půdy v té době pohybovaly od 5 Kč do 500 Kč na 1 m2 v (podle výměry, využití a lokality). Výpočet ověřilo Ministerstvo kultury, s výpočtem suhlasilo Sdružení krajů a obcí, Federace Židovských obcí, Sdružení zemědělců, všechny registrované církve, vláda.

3 0
možnosti
Foto

Zdanění církví se nemá dít retroaktivně. ;-)

1 0
možnosti
MB

Ale tak se přece novodobě i děje ! - a) 4% Daň při nákupu Bytu do osobního vlastnictví. Ze zdaněných peněz jdu koupit již zdaněný objekt a za 40.000 Kč z hodnoty 1 milionu - Mi jej Stát milostivě přepíše! b) Děd byl znárodněn 1950. Budova pak vydána - bez obslužných pozemků - rampa, místo na stání aut. (Čestné slovo), naprosto NAIVNÍ, jsem vyrazil na Úřad. Říkám si ptákovina - pro město to nemá žádný význam, (pozemky k budově zezadu). Tak asi za Symbol 1 Kč? Úředník bodře vyslechl a ponořil se do Map! Áá NAŠE POZEMKY !! - V cenové mapě 1.500 Kč á m2! Dovětek - Já tam dokonce jakousi slevu vyprosil - vyhověl, (800 Kč za to své). Skutečnost - Úředník to v podstatě dát Zadarmo nemůže - Má Předpisy, péče hospodáře ap. Tož Stát dobrý, pro potomstvo vyřešeno. Co jsem zažil - Na knihu zážitků ...:-)

5 1
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik