Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Většina lidí, i někteří diskutující zde, se ohání stále závěry voleb a nějakými většinami..... Já ve své úvaze nepíši o tom, že jen někde jsou samí špatní lidé a jinde v menšinových stranách samí spravedliví. Vidíte ty „odborníky“ v současné navržené vládě? Vnímáte vůbec skutečně osobu premiéra? Já třeba na regionálních úrovních vnímám některé členy ANO jako dobré, vhodné a poctivé lidi, kteří se snaží o poctivou práci – a tak tomu je i v dalších stranách. Dávat důvěru nedůvěryhodným a mávat nad tím rukou, to je smutné a hlavně nebezpečné! Neschopnost postavit dobrý ministerský tým - opírat se o podporu komunistů a otevírat jim cestu k moci .... To si zaslouží důvěru, která ovlivní naši budoucnost?

0 0
možnosti
Foto

Ti, kteří jsou od samotného začátku rozhodnuti důvěru neposkytnout jsou názornou ukázkou morální bídy od svého vstupu na politickou scénu.

3 0
možnosti

R^

Ano, s lehkostí dáváme důvěru tomu, kdo si jí vůbec nezaslouží! Proč? Protože jsme pravdu zrelativizovali a lež nám přestala vadit! Pohrdáme svým velikány, Janem Husem a Janem Ámosem Komenským! Jenom proto, že hledali vítězící pravdu Páně!

Žijeme v jakési postfaktické době, v jakési virtuální společnosti, bez skutečného hledání skutečné pravdy, vystačíme si s mlácením prázdné slámy, žijeme socialistickými iluzemi bez úcty ke svobodným, přirozeným vztahům. Ale to se nám, hoši, vymstí! Hrozí nám ztráta svobody a demokracie!

:-)

0 0
možnosti
MB

Vláda, zřejmě dostane důvěru - a já nechápu proč. Jistě, ve smyslu voleb ... Nadstavbově to klade - spoustu otázek. Např. - K čemu je odkaz J. Husa, proč Velehrad a pro koho, byla revoluce r. 1989 ? Vládu a způsob jejího hledání považuji, za úplnou bizardnost. Je zcela zvláštní, kdy agent Bureš klade kytky k pomníku TGM, objevuje se na tribuně sokolského sletu - co tam dělá ? Spravedlnost je v rukou odbornice na králíky . Fakt, poměry pro srandu - Piščuchovitých a zajícovité) ... :-)

0 0
možnosti
PK

Nedával jsem stávající vládě hlas ale volil jsem v předchozích vládách ODS a následovalá korupce, vláda kmotrů a asi nemám tedy již morální právo volit budoucí sněmovnu,to je Vaše poselství?

2 1
možnosti

Špatně jste to četl, Petře! :-)

ODS se musí osvobodit od klientelismu a korupce, jinak ji nepotřebujeme!

0 0
možnosti
Foto

Autore, nechci se vás dotknout, ale vaše filosofie zkoumá pouze to, proč "nedat" důvěru. Ale každé volby mají nějaký výsledek, byť se to mně (nebo vám) může hrubě nelíbit. Protože máme zastupitelskou demokracii, je tedy na pouze zvolených zástupcích, kdo onu důvěru získá - a teď už zcela bez ohledu na to, zda s tím zrovna moje maličkost bude souhlasit.

A musím se smířit s tím, že pravidla hry (i vládu) určuje ten, kdo tentokrát dostal nejvíce hlasů.

4 1
možnosti
JK

Bohužel se dnes více řeší, proč důvěru nedat, než proč ji dát. I to je ukázka toho, kdo nám chce vládnout. :-/

1 0
možnosti
Foto

Tak hlavně je nesmysl pokoušet se zvrátit výsledky demokratických voleb tím, že just nedám důvěru tomu, kdo vyhrál, protože vyhrál, kdežto já jsem nevyhrál. Až příště vyhraju, mohlo by se mi to taky vrátit jako bumerang.

4 8
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS