Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K63a41r35e44l 94C12a71c72h

13. 12. 2017 14:15

Klaus ODS zakládal a měl velkou osobní zásluhu na vzrůstu voličských preferencí. Po vnitrostranickém puči a odtržení pučistů pod firmu US, kdy Klaus byl nucen složit funkci předsedy vlády a ODS šla ke dnu, zase jen a jen Klaus ji z toho dna dostal. Nemohu si pomoci, přestože jsem Klause nikdy moc nemusel, tak ODS bez něho již není pravicovou stranou schopnou přitáhnout tolik voličů, aby mohla vyhrát volby. Profesor Fiala prostě Klausův formát nemá. Těch 11 procent není úspěch, ale fiasko. Lídr strany musí přesvědčit voliče, že je schopen nejen se vůči někomu, či něčemu vymezovat, ale skutečně pracovat a něco dobrého prosadit a budovat. V tom však pan Fiala příliš důvěry nebudí. Takto mu zbyde jen tvrdé jádro skalních voličů a nové sympatizanty nezíská. A s těmi novými, ač velmi nestálými sympatizanty se vyhrávají volby.

1 0
možnosti
Foto

R27o37m86a14n 48K38o42z39e49l

13. 12. 2017 17:43

Těch 11 % je podle mne až moc. Důvod proč je ODS na tom špatně, je hlavně kvůli slibování všeho všem a nemá obdoby to, jak byly činy strany po volbách daleko od slibů. Ani to představitelé strany netajili, že to se slibováním přepískli a že věděli, že slibují fakt moc.

0 0
možnosti
MJ

Napsal jste to docela přesně ,pane autore. Topolánek, poté Nečas, pohnojili co pochnojit šlo (krize- nekrize), velký přispěvatel hnojení Kalousek a neschopná ČSSD, jsou vlastně dílem zrození Babiše a jeho hnutí, proto těch 30% ve volbách. Fiala je opravdu byť zatím jen nepatrná naděje pravice na lepší časy.

0 0
možnosti
PK

Pravicová strana aby byla úspěšná, musí být spíše pravo-levá. Nebýt nešťastné migrace a Mutti tak CDU-CSU má u sousedů přes 50% a kdysi "levicovější, dělničtější" SPD je u dna.

0 1
možnosti
Foto

Tím, jak pravice útočila na Babiše, tak mu pouze nahnala levicové voliče. Tuto sebevraždu máte na mysli?

1 2
možnosti
Foto

Nepáchá, jenom prostě nemá voliče. Protože aby je získala, tak by musela slibovat školství zadarmo, zdravotnictví zadarmo, a všechno ostatní také zadarmo. Tím by získala voliče, ale už by to nebyla pravice. A tak to bude furt:-)

4 6
možnosti
LC

Ale tohle nikdy neslibovala a měla 30%. Řekl bych, že důvod je úplně jiný.

4 0
možnosti
KB

K23a85r35e83l 49B82o64k

12. 12. 2017 22:38

V jedné věci s Vámi naprosto souhlasím. ODS by se měla s konečnou platností odstřihnout konečně od obou Klausů.

1 2
možnosti
Foto

A mladý Klaus je ještě horší, než starý Klaus.

2 6
možnosti
AR

Napsal jste to přesně! Prof. Fiala vyvedl stranu z bahna ven a ta se teď bude muset narovnat. Samozřejmě i z lůna strany vystoupí mudrci, kteří budou předsedu strany poučovat a kritizovat. Samozřejmě i ti, kteří nikdy na Klausech neviděli a nevidí ani smítko. Bude to ještě chvíli trvat než si dřívější fandové ODS všimnou, že jde o stranu obrozenou a ne partají ve které rozhodující roli hrají kmotři a rozhodují z povzdálí!!

4 0
možnosti
JF

Bohužel na pár procentech navíc pro ODS oproti minulým volbám má hlavní zásluhu právě pan Klaus ml., který silně zabodoval v Praze. A že by byla ODS vyvedena z bahna, o tom si dovolím silně pochybovat, 11,3 % není žádný velký úspěch, pouze 1. místo mezi neúspěšnými.

2 1
možnosti
LC

Tak jste sejmul starého Klause, mladého Klause, Topolánka i Peťku Nagyho a Fiala vám zasvítil. Dobře, ODS byla druhá, ale kdybych to převedl na koňské dostihy, žokej vítězného koně už měl po vážení a popíjel kafe, když se do cíle dořítil druhý o nos před třetím a čtvrtým. Ne, nic proti Fialovi nemám, ale s ním si (podle mě) na 20% ODS nikdy nesáhne. A pak jsem ještě poněkud nepochopil, které pravicové strany, se kterými by měla ODS vytvářet nějaký pravicový blok, máte na mysli a stejně tak které evropské kulturní hodnoty hájit.

6 0
možnosti
KS

Sebevraždu nepáchá pravice, ani levice. Ale voliči, které nějaká pravice, levice vůbec nezajímá. Hledali někoho, kdo jde na věc selským rozumem a prostě bude líp.

6 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik