Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak nám vládo pěkně vrtíš psem.

Pan ministr Blatný nám představil PESa. A my si mysleli, že je to odborník a začnou mít věci logiku a skončí propaganda strachu a vyhrožování.

To známe již od komunistů. Když nevěděli jak, a výsledky hospodaření byly tristní, propaganda a různé typy hodnocení vždy dokázaly být dobrou zástěrkou. A když tak pomohly úderné písně a plakáty usměvavých pionýrek, žen a dětí. Stará metoda, která má dlouhou a hlubokou historii.

V předešlých létech jsem mýval nepříjemné pocity z vánočních reklam a atmosfér v obchodech již někdy od konce září. Dodnes jsem alergický na reklamu jistého e-schopu s rozkřičeným zeleným skřetem.

A najednou prožíváme úplně jiný čas. Atmosféru, která by se skutečně dala krájet, protože je plná reklamy na strach, nemoc, smrt – a podporují je neustále se měnící zákazy, omezování, … - však co vám mám povídat. Jsme v tom všichni.

Žijeme v době, o které se většině z nás nezdálo ani v nejhorších snech. A světlo na konci tunelu jako by někdo záměrně zakrýval, zhášel.

Od začátku roku jsme svědky, zvláště v naší zemi, neuvěřitelného diletantství ve vedení země a řešení problémů. Nikdo už nepochybuje, že existují jak ve vládě, tak na konci vahadel od vlády vedených lidé, kteří na celé situaci bohatnou, profitují a budou bohatnout a profitovat, dokud ještě bude z čeho brát.

PES /Protiepidemický systém ČR/ - to nevymyslíš, řekneš si, když ti začne asociovat výraz „Vrtěti psem“. To opravdu nemůže být snad ani náhoda. Zvláště když zažíváme jedno nařízení za druhým a lidé už ani neví co vlastně platí. A skuteční experti a znalí problematiky dál kroutí hlavami.

Vrtěti psem – marketingoví a PR odborníci hned vědí, protože je uváděn tento termín, jako jeden z nejstarších nástrojů PR a komunikace. A o co jde?

No, pokud jde do tuhého, je nějaký velký problém, vznikne politická aféra, společnost začne moc vědět a do všeho vidět, nebo už není moc času provést něco zásadního pro vlastní prospěch jistých mocných – tak je potřeba nástrojů, které odvedou pozornost od hlavního tématu.

Začne se „vrtět psem“ a ony se toho chytnou lidé, hlavně média a převede se pozornost jinam.

„Oni to s námi myslí dobře a chtějí nás všechny zachránit!“, „On zachránil tisíce mrtvých!“

Od začátku aféry COVID-19 jsme svědky, jak naši vládní a političtí šikulové „vrtí psem“. Ono se vrtí po celém světě, protože nějak není pro NĚKOHO dobré, aby se nejen situace kolem virového ataku rychle vyřešila, a už vůbec ne se odhalila podstata příčiny.

Ale dokud nezískáme zpět svobodu a volnost, tak nemáme ani šanci si myslet, že napravíme svět. Můžeme však zachránit naši zemi!

Vůbec nezlehčuji ten virus jako takový. Ale „pes se vrtí“ tak poslušně, že my tomu viru vlastně nahráváme. Stejně, jako všechna ta diletantská, chaotická, zpolitizovaná a nesmyslná nařízení.

Společnost je ve strachu, stresu, nepohodě, a dokonce jsou jim upírány všechny možné cesty k positivním prožitkům a klidným i radostným dnům. To si panečku virus mlaská.

A tak i ty vánoce nám nakonec chtějí vzít a znepříjemnit tak, abychom je vlastně neprožili v pokoji, radosti a klidu se svými blízkými.

Třeba lidem nakonec díky různým svým televizním radám omezí i televizní programy a budou moci poslouchat jen moralistické žvásty vládnoucích skřetů.

Přemýšlejme!

 

Autor: Libor Chrášťanský | pátek 20.11.2020 9:08 | karma článku: 33,90 | přečteno: 959x
  • Další články autora

Libor Chrášťanský

Co na to příští český premiér?

Už teď cítím, jak jedna deprese střídá druhou, pokud bych si jen zkusil představit, že budoucím českým premiérem, který by vystřídal tu neskutečnou lidskou kreaturu, by byl pan Bartoš, nebo někdo z pánů Fiala a Rakušan

22.3.2021 v 10:55 | Karma: 32,10 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Vám se to kecá – ale jak na tu pandemii?

Na hlavu vlády se sype kritika za kritikou. Opozice si honí volební body, každej je chytrej jak rádio, jak by řekla moje žena, ale pojďte si to zkusit! Vždyť oni si s tím nevědí rady ani nikde ve světě.

23.2.2021 v 10:30 | Karma: 26,65 | Přečteno: 938x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak vy jste krizový manažer, pane Babiši?

A že vás tam v tom vládním seskupení je, co? Ukažte mi jedinou rozumnou firmu, která by pro svou záchranu sáhla po takových hňupech! A vy, masochisti, co takovým lidem tleskáte, přemýšlejte o svém svědomí.

22.2.2021 v 10:30 | Karma: 36,54 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Mimozemšťané jsou tady!

Pobavil jsem se z informací médií v minulém týdnu na toto téma, ALE SOUHLASÍM - setkávám se s mimozemšťany a jejich působením každý den. I když USA a Izrael to prý tají.

12.12.2020 v 21:12 | Karma: 29,60 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Brand, best branding, brand identity,….

Punc kvality zboží i lidí? Hlavně abychom tu lež v mnoha marketingových a PR myšlenkách politiků i firem přežili. A to nejen ekonomicky, ale i ve zdraví.

3.11.2020 v 10:07 | Karma: 21,00 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik