Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nevolte ty, co jdou z donucení!

Čekají nás další volby a to úvodní mé doporučení se jeví jako blábol. Že? A já vám z praxe vysvětlím, že to blábol není. Taková tragikomedie.

Asi bych si to odpustil, kdybych nezahlédl některá předvolební videa a neviděl tam lidi, se kterými jsem měl „tu čest“. A není podstatné o jaký jde úřad a v jakém městě, protože zkušeností bylo až dost a nejen na jednom místě.

Jeden příběh za všechny.

Byl jsem pozván na úřad, na jednání o sportovních aktivitách dětí a mládeže. V deset hodin mělo začít jednání s dvěma náměstky a dalšími úředníky. Byl jsem na místě pět minut před desátou. Na chodbách byl absolutní klid a ticho. Doslova blahodárná pohoda. Ani v klášteře dopoledne takový klid není. Takové státní lázně na pošramocenou psychiku, by se dalo říci. Až jsem pojal podezření, zda jsem tu správně.

Do správných dveří nikdo nevcházel, za dveřmi nebylo slyšet nic.

Úderem desáté jsem vstoupil. Podle pohledů, jsem překvapivě vyrušil. „Jó vy jste ten. Sedněte si tady.“ Posadili mě na židličku v koutku a já pozoroval hodiny, visící přede mnou. A minuty utíkaly.

Mezi tím jsem se dozvěděl, že espresso co mají v kanceláři, dělá hnusnou kávu, že tamten a tamta nepřijdou, co si to tenhle z rady o sobě myslí, apod. Za dvacet minut se rozhodli mi nějak věnovat čas. Pochopitelně jsem odmítl hnusnou kávu a pan náměstek pochopil, že asi hlasitě se kriticky vyjadřovat, není vždy ideální - ale jinak mu určitě to, co si myslím, bylo úplně jedno. Do voleb daleko.

Jednání bylo zbytečné, trapné a jen chtěli předvést svou úřednickou, zastupitelskou moc, protože jejich pozornost se soustředí jen tam, kde jsou nastavené stranické, lobbistické a oligarchní zájmy.

Pro ústřední myšlenku mého uvažování je však podstatná věta pana náměstka, kterou pronesl na moje konstatování, že přes deset let ze svého sponzoruji velkou práci s dětmi a mládeží a nedostal jsem na to od státu ani korunu a stát čeká, že já ze svého budu dál financovat dobrovolnou a neziskovou práci, kterou se pak chlubí.

„Víte, kolik já každý den tratím tím, že jsem opustil svou právnickou praxi a dělám náměstka?“ pravil tento zastupitel s tím, aby mi ukázal svou velikou oběť. Rozešli jsme se s tím, že jsem mu sdělil, že se divím, proč tu tak trpí a proč zastupitele vlastně dělá. A dal jsem si závazek, že s takovými již nikdy více jednat.

A dnes vidím, jak dál žebrá, stejně jako jemu podobní „vlastenci“, o hlasy voličů.

Zatím co mnoho lidí v naší zemi drží neziskové, charitativní a dobrovolné projekty svou energií, svými financemi nebo dary běžných lidí či skutečně charakterních podnikatelů. Však si vzpomeňme na nedávné dobrovolné výrobce, dárce roušek, dezinfekčních prostředků, aj. Tak volení zástupci „trpí“ na svých místech - a tak musí parazitovat na společnosti.

Jistě, nejsou tací všichni. A tak zkuste se dobře zamyslet a zajímat, komu dáte hlas!

Ano, chybí mi silná a důvěryhodná pravice. Tu jsme ztratili, protože touha po majetku a velkých penězích je mocnou silou, která ničí charaktery. O levici, socialistech, komunistech a estébácké lobby ve straně ANO, se nechci ani rozepisovat.

A tak nás vlastně čekají takové smutné volby.

V čase, kdy ztrácíme svobodu a dennodenně přichází nové zákazy, nařízení a omezování. Kdy je nám ordinovaný strach. Tak jsme postaveni před realitu, že není kde brát důvěryhodnou sílu, která by přinesla změnu.

Přesto nevolte tak, abyste nějakého „chudáka“ zbavili možnosti si denně vydělávat velké peníze svou občanskou profesí. On to totiž bude jako zastupitel dohánět jinak.

Přemýšlejme nad kandidáty, mysleme na budoucnost!

A když zvolíme, tak stále mějme před očima výrok Karla Kryla:

"Politikům se nevěří, politikové se kontrolují. Věří se v Boha, věří se v přírodu, věří se v krásu, věří se v myšlenku, ideu. V politika se nevěří, a kdo v něho věří, je idiot!"

Pěkný den!

Autor: Libor Chrášťanský | neděle 27.9.2020 9:07 | karma článku: 29,79 | přečteno: 786x
  • Další články autora

Libor Chrášťanský

Co na to příští český premiér?

Už teď cítím, jak jedna deprese střídá druhou, pokud bych si jen zkusil představit, že budoucím českým premiérem, který by vystřídal tu neskutečnou lidskou kreaturu, by byl pan Bartoš, nebo někdo z pánů Fiala a Rakušan

22.3.2021 v 10:55 | Karma: 32,10 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Vám se to kecá – ale jak na tu pandemii?

Na hlavu vlády se sype kritika za kritikou. Opozice si honí volební body, každej je chytrej jak rádio, jak by řekla moje žena, ale pojďte si to zkusit! Vždyť oni si s tím nevědí rady ani nikde ve světě.

23.2.2021 v 10:30 | Karma: 26,65 | Přečteno: 938x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak vy jste krizový manažer, pane Babiši?

A že vás tam v tom vládním seskupení je, co? Ukažte mi jedinou rozumnou firmu, která by pro svou záchranu sáhla po takových hňupech! A vy, masochisti, co takovým lidem tleskáte, přemýšlejte o svém svědomí.

22.2.2021 v 10:30 | Karma: 36,54 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Mimozemšťané jsou tady!

Pobavil jsem se z informací médií v minulém týdnu na toto téma, ALE SOUHLASÍM - setkávám se s mimozemšťany a jejich působením každý den. I když USA a Izrael to prý tají.

12.12.2020 v 21:12 | Karma: 29,60 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak nám vládo pěkně vrtíš psem.

Pan ministr Blatný nám představil PESa. A my si mysleli, že je to odborník a začnou mít věci logiku a skončí propaganda strachu a vyhrožování.

20.11.2020 v 9:08 | Karma: 33,90 | Přečteno: 959x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik