Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zrušte s okamžitou platností dotace!

Současná situace ukazuje, jak nejsme připraveni na krize, epidemie, ochranu zdraví, a na mnoho dalších vážných skutečností, které v konečné fázi ohrožují i životy. Proč? Nejsou na to peníze! To se musí změnit! Zajímejme se

O všech možných bakteriálních a virových nebezpečích se dávno ví – nic moc nového. Ale lidé se nyní dozvídají, jak vývoj vakcín proti koronavirům byl někdy před čtyřmi, nebo pěti lety zastaven, pro nedostatek financí. A přitom každý měsíc se můžeme dočítat, jak zisky a majetky nejbohatších rostou, jak se krásně daří mnohým finančním a investičním skupinám, stejně jako nadnárodním a globálním společnostem.

Do zbrojního průmyslu jdou astronomické částky, a ono přitom dnes stačí, když si nějaká mocná skupina nechá vyvinout, za podstatně nižší peníz, agresivní virus a zároveň vakcínu pro svou vlastní ochranu – a virus vypustí mezi lidi do světa. Bez jediného výstřelu paralyzuje celý svět a uchopí moc.

Je to sice idiotská myšlenka – ale idiotů je na světě dost a myšlenka je tedy reálná. Však kdo ví, jak je to skutečně s COVID 19.

Na množství ekologických paskvilů, včetně elektro-mánie v automobilismu, se vynakládají miliardy a strhává se pozornost - a v konečném výsledku k žádnému velkému efektu nedochází a nedojde.

A pak „bum“, virus! Najednou zjišťujeme, co je podstatné.

Evropská unie, G8 a kdejaká světová konference za veliké peníze diskutují nad něčím, v čem se stejně neshodnou, nebo nad demagogií dívenky Gréty, a když přijde virus, tak zmatkují, neví, mlčí.

Je potřeba se poučit a OKAMŽITĚ jednat!

Současná panika  a chaos oslabí ekonomiku a tvrdě se dotkne lidí. Především těch, kteří doposud poctivě pracovali a většinou i žili, a nyní je jejich podnikání, zaměstnání ohroženo. A tím i budoucnost.

A vše bude nahrávat těm, co mají nahrabáno. Budou skupovat majetky, nemovitosti a firmy…

Je nutné okamžitě zrušit dotace nejen do všech firem premiéra této země, ale do všech firem, které patří silným ekonomickým a finančním skupinám, ekonomicky silným jednotlivcům a oligarchům! Zrušit také dotace všem politickým neziskovým organizacím!

Doposud se dotovaly výroby spíše jedů nežli léků.  Dotují se procesy, které buď nejsou důležité, nebo firmy samy mohou klidně jít úvěrovou cestou, protože jejich zisky jim to dovolují.

Chybí zde dotované státní projekty vědy a vývoje. Ne tedy soukromé subjekty nebo laboratoře, které pak mají společnost v hrsti. Dobrým příkladem nám může být Izrael.

Naše země potřebuje podpořit střední a malé firmy a také živnostníky a malé zemědělské farmy. Tato země potřebuje podpořit školství, zdravotnictví, práci s dětmi a mladými lidmi a všechny složky, které chrání a budou chránit stabilitu v krizových situacích, a především chránit lidi této země.

Není myslitelné, aby jedni museli v potu tváře dřít a být odíráni ještě státním aparátem, který následně dopouští tunelování, rozkrádání, odklánění – a jiní si klidně čerpají státní a evropské dotace v nemalých částkách a tváří se, jak skvělí jsou podnikatelé.

Potřebujeme uzdravit právo, aby nás neměli právníci v hrsti a aby bylo opět nemorální, že právník, advokát, soudce pro peníze osvobozuje ekonomické, finanční, politické a mafiánské gaunery.

Politika a právní systém této země nedokáže vyřešit a dotáhnout do konce všechny kauzy tunelování Regionálních operačních programů, jako například ROP severozápad. Zde leží miliardy, které byly zneužity, a je potřeba je vrátit a využít tam, kde to pomůže především naší zemi.

Jenomže k tomu není nyní jediná politická strana v ČR, která by byla důvěryhodnou a bez propojených nitek v zákulisí.  A to je smutná realita, kterou jsme my občané dovolili.

Není myslitelné, aby si premiér dál posiloval svůj business, ale stejně tak celá jeho parta. Není možné, aby dále existovala a profitovala na státu, podporách a protekci skupina kolem hradního pána.

Žel většina současných stran má své parazity /lobbisté, oligarchové, novodobá knížata, mafiáni/, třeba v regionech, kteří drancují tuto zemi ve svůj prospěch a v konečném důsledku ohrožují, či záměrně likvidují nešťastníky živnostníky, podnikatele, kteří nejsou zákulisně napojeni.

To je opravdu realita této země. A pokud nenajdeme v sobě sílu tlačit na změnu, pak současná virová doba, skutečně vážně pozmění naše bytía bude to bolet!

Myslím, že to nechceme! A tak je potřeba jednat a nečekat!

Autor: Libor Chrášťanský | čtvrtek 19.3.2020 10:07 | karma článku: 30,82 | přečteno: 917x
  • Další články autora

Libor Chrášťanský

Co na to příští český premiér?

Už teď cítím, jak jedna deprese střídá druhou, pokud bych si jen zkusil představit, že budoucím českým premiérem, který by vystřídal tu neskutečnou lidskou kreaturu, by byl pan Bartoš, nebo někdo z pánů Fiala a Rakušan

22.3.2021 v 10:55 | Karma: 32,10 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Vám se to kecá – ale jak na tu pandemii?

Na hlavu vlády se sype kritika za kritikou. Opozice si honí volební body, každej je chytrej jak rádio, jak by řekla moje žena, ale pojďte si to zkusit! Vždyť oni si s tím nevědí rady ani nikde ve světě.

23.2.2021 v 10:30 | Karma: 26,65 | Přečteno: 938x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak vy jste krizový manažer, pane Babiši?

A že vás tam v tom vládním seskupení je, co? Ukažte mi jedinou rozumnou firmu, která by pro svou záchranu sáhla po takových hňupech! A vy, masochisti, co takovým lidem tleskáte, přemýšlejte o svém svědomí.

22.2.2021 v 10:30 | Karma: 36,54 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Mimozemšťané jsou tady!

Pobavil jsem se z informací médií v minulém týdnu na toto téma, ALE SOUHLASÍM - setkávám se s mimozemšťany a jejich působením každý den. I když USA a Izrael to prý tají.

12.12.2020 v 21:12 | Karma: 29,60 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak nám vládo pěkně vrtíš psem.

Pan ministr Blatný nám představil PESa. A my si mysleli, že je to odborník a začnou mít věci logiku a skončí propaganda strachu a vyhrožování.

20.11.2020 v 9:08 | Karma: 33,90 | Přečteno: 959x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Kontrast v odvodech v Kyjevě a venku je neskutečný, říkají reportéři iDNES.cz

26. dubna 2024  16:04

Podcast Únava vojáků i civilistů na Ukrajině je vysoká, ale stejně tak i morálka. Redaktor Michal Voska a...

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. dubna 2024  15:57

Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky,...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik