Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hyeny a mrchožrouti

Můžete ve svém společenském postavení, v moci, funkci, dělat ze sebe anděly, zneužívat vznešené účely – stále to bude zneužívání! I když se vaše dary budou tvářit jak humanita sama – zůstanete pokrytci! Stejně jako vaši fandové.

Možná časem pochopíme, že současný vývoj situace a atmosféra ve společnosti, ve světě, jsou a byly darem z Nebes. Tedy pokud vše dobře pochopíme, vyhodnotíme a nenecháme se manipulovat a pobláznit panikou. Třeba se nakonec ukáže, jako stále platné ono „vše zlé je k něčemu dobré“!

Jen je důležité, právě nepanikařit a mít oči otevřené a stejně tak mysl a rozum!

Fascinuje mě, jak dnes neustále, a čím dál více, v businessu narážím na diskuse o „brandu“ /značce/ firem, lidí - a její důležitosti. Výsledkem je snaha udělat cokoliv, jen aby se o nás/o mě vědělo, psalo, mluvilo,….  No, dobře – když cokoliv, tak cokoliv. Myslete si to.

Jenomže současná doba s COVID-19 vytahuje na scénu množství honičů politický i společenských bodů. Nejsou slyšet a vidět tolik odborníci, jako „herci a herečky“, kteří často bez studu nechávají o svých darech, činech, postojích či myšlenkách, psát a mluvit – a zastiňují ty skutečné hrdiny, kterým patří čest, sláva, obdiv, dík, úcta.

Nic nového pod sluncem! Někteří možná znáte příběh nějakých 1990 let starý, který vypráví o tom, jak při štědrém dávání se ukazovali a peří si čechrali, zákonici a bohatí, jež dávali ze svého blahobytu vlastně almužny, zatím co chudá vdova dala vše, co měla - dva šarty. Tedy mzdu za nějakých 6 minut práce těch, co byli v businessu.  A dala to upřímně, bez řečí a u mnohých možná ještě sklidila pohrdání, úšklebek.

Dnes mi média dennodenně přináší informaci o tom jak ten či onen daroval, zaplatil, zadarmo vyrobil a tím přispěl do řešení krize.

Ale ano, ono je to dobře - když dávají!  

Jen, prosím vás - to by nejen měla být samozřejmost, zvláště u většiny těch o kterých se nejvíce píše  - samozřejmost bez halasných reklam!  Vždyť se jedná o stejné almužny, „drobné“, jako v tom starém příběhu – o které si nakonec ještě sníží daňový základ.  Dávají trošku ze svého blahobytu – a v mnoha případech je nad slunce jasné, jak ke svému blahobytu přišli.

Oni dokonce jsou i tací, kteří dávají ze svého ještě méně, nebo vlastně nic, ale cpou se do popředí všech možných i nemožných médií, aby před volbami byli vidět. A je jedno, zda je to celostátní či regionální píseček.

A přitom jejich záměr je jasný. Být vpředu, ovlivňovat myšlení lidí, vstupovat do podvědomí voličů. Vždyť už se o body a hlasy bojuje. Ve všech politických partách.

A dokonce jsou takové hyeny, které se snaží situaci, zmatek, chaos a oslabení pozornosti využít k tomu, aby podsunuly zákony a pravidla, které jim zachrání zadek a udrží je u moci.

O jisté osobě, která má být vidět a slyšet, protože je hlavou státu, a je zalezlá jak krysa, je zbytečné se vůbec zmiňovat. On je asi mluvka uražený, že nemohl jet do Číny.

Zatím co máme lidi, kteří pomáhají skutečně nezištně, skrytě, upřímně a dávají opravdu ze svého mála, nebo daleko podstatnější procenta z toho, co mají, co vydělají. Lidé, kteří dokážou dát dohromady přes padesát milionů na pomoc malému klučíkovi /jindy v jiných případech/ a nikdo o nich neví - a stát se na jejich dobrém srdci chce ještě přiživit daněmi.

Jsou firmy, společnosti, které upřímně vyrábí a darují co je potřeba – a nepotřebují u toho kameru a novináře.

A stejně tak jsou lidé, kteří každý den pracují do úmoru, jsou v riziku nakažení, jsou v napjatých a nejasných situacích a stravuje je stres.

Na ty všechny se nepamatuje, jim podmínky nikdo nezlepšuje - dokonce se jim spíše zhoršují - a brzy se na ně zapomene.

A je dobré i zmínit skutečné odborníky, kteří se snaží pomoci, mluvit k věci a dobře poradit, případně uklidnit společnost – a těm se hlupáci smějí, nedávají jim slyšení, prostor, anebo dokonce jsou napadáni a omezováni.

Možná při určení termínu hyenismus byl člověk vůči hyenám jako zvířatům nespravedlivý, ale když již je tento termín zaběhlý, tak jej použijme a používejme i v dnešní době. Zatím běžní občané nedrancují. Zato škodí a mohou více škodit „mrchožrouti“ usilující o moc a bohatství.

Čím více mršin a slabých jedinců bude ve společnosti, tím jednodušší budou mít hyeny cestu!

Tak jim to neumožňujme!

Buďme silnými a zdravými jedinci a společně utvořme respektovanou sílu! Až se situace uklidí, bude potřeba začít jinak, poučit se z chyb a hledat schopnější lidi a správná řešení. A hyeny i neschopné nenechat škodit a u kormidel! Je to jako s vybudováním si imunity. Je potřeba proděláním nemoci získat obranné látky a schopnosti.

Potom i COVID-19 bude nakonec k dobrému! Pokud to nedokážeme, zmutuje vir i hyenismus, vrátí se ve větší síle - a bude zle.

Mějme oči a mysl otevřenou! A těch skutečně statečných a užitečných si važme!

 

Autor: Libor Chrášťanský | úterý 17.3.2020 10:07 | karma článku: 27,91 | přečteno: 660x
  • Další články autora

Libor Chrášťanský

Co na to příští český premiér?

Už teď cítím, jak jedna deprese střídá druhou, pokud bych si jen zkusil představit, že budoucím českým premiérem, který by vystřídal tu neskutečnou lidskou kreaturu, by byl pan Bartoš, nebo někdo z pánů Fiala a Rakušan

22.3.2021 v 10:55 | Karma: 32,10 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Vám se to kecá – ale jak na tu pandemii?

Na hlavu vlády se sype kritika za kritikou. Opozice si honí volební body, každej je chytrej jak rádio, jak by řekla moje žena, ale pojďte si to zkusit! Vždyť oni si s tím nevědí rady ani nikde ve světě.

23.2.2021 v 10:30 | Karma: 26,65 | Přečteno: 938x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak vy jste krizový manažer, pane Babiši?

A že vás tam v tom vládním seskupení je, co? Ukažte mi jedinou rozumnou firmu, která by pro svou záchranu sáhla po takových hňupech! A vy, masochisti, co takovým lidem tleskáte, přemýšlejte o svém svědomí.

22.2.2021 v 10:30 | Karma: 36,54 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Mimozemšťané jsou tady!

Pobavil jsem se z informací médií v minulém týdnu na toto téma, ALE SOUHLASÍM - setkávám se s mimozemšťany a jejich působením každý den. I když USA a Izrael to prý tají.

12.12.2020 v 21:12 | Karma: 29,60 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak nám vládo pěkně vrtíš psem.

Pan ministr Blatný nám představil PESa. A my si mysleli, že je to odborník a začnou mít věci logiku a skončí propaganda strachu a vyhrožování.

20.11.2020 v 9:08 | Karma: 33,90 | Přečteno: 959x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  10:32

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Vyberte si jednotku a pozici. Ukrajina se snaží nalákat nové rekruty

24. dubna 2024  10:01

Daleko od zákopů, v nových centrech po celé Ukrajině, nabízejí civilní náboráři vyzbrojení...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik