ANTI idiocy /forte

5. 06. 2019 9:07:07
Nový lék, volně dostupný. Možná bych na výrobu tohoto antidepresiva mohl požádat o unijní grant. Myslím alespoň sto milionů na výrobní linku by se šiklo + pár stovek milionů na vývoj – a další miliony na soukromá sanatoria.....

Není jednoduché a vůbec ne správné, se vyhýbat, přehlížet a být lhostejní k tomu, co se kolem nás děje. Ale není ideální, pokud by nás ta neskutečná a neuvěřitelná stupidita vývoje společnosti pohlcovala natolik, že ztratíme motivaci a soustředění na to, být stále ještě lidmi s vírou v dobré.

A jen tak se štípnout, nestačí!

Situace kolem nás se sama od sebe nevyřeší, protože paraziti nás mají rádi, a jak nádherně uvádějí parazitologové, profesoři Lukeš a Flegr, tak se s parazity musíme naučit žít, některé mít i rádi, a pochopitelně vědět, že někteří nás mohou z fleku zahubit. Prosím, platí to i u lidských parazitů!

Chránit se před blbou náladou, před blbci - nenechat se pohltit a být zdravý na duchu a umět se bránit. To je oč tu běží. Protože jedině tak, můžeme být zdravou alternativou proti nebezpečí, které se nezdravě rozpleveluje.

A já vám tu nyní dám návod, jak přijít k ANTI idiocy/forte. Zadarmo!

Prožívám poslední dobou dost starostí a zklamání od lidí - stejně jako na mě působí ta stupidita jednotlivců a společnosti - a někdy mi vyvstanou slova citlivého černošského obra Johna Coffey, ve filmu Zelená míle: „Jsem unavenej, šéfe. Jako pes.“ Přesto, oproti Johnovi, pořád cítím, že mám čím být užitečný, co předávat, za co bojovat a jak pomoci.

A v čem je ten lék?

Mám velký dar v našem psovi. Je to bloodhound Saul. Tedy asi by mi neodpustil, kdybych jej nepředstavil celým jménem - Frank Iseb Saul. Ale podstata jeho daru je v potřebě chodit. Minimálně sedm kilometrů denně.

Víte jak je nádherné ráno? Tedy když mluvím o ránu, tak myslím od šesté hodiny, nebo ještě dříve.

Zrovna včera jsme šli a na rybníku za hřbitovem, kde krásně voněla voda i ranní dech trávy a stromů, jsme objevili labutí rodinku se šesti mláďaty. To se vám z té atmosféry až dech zastaví a srdce rozbuší. Pak pokračujete cestou lemovanou chrpami, přejdete přes louku plnou lučního kvítí a do toho ptačí koncert.

Tolik pozitivní energie, že byste ji ani v baťohu do zásoby nepobrali. Tam nemyslíte na politiku a zmetky její výroby.

A není podstatné, zda je léto, podzim, zima či jaro. Vždy je čím se pozitivně nabít – a nemusíte se trápit počtem kilometrů. Na vzdálenosti nezáleží – ale na intenzitě a předmětech vnímání ano. Večerní krátká procházka má zase úplně jiná kouzla.

Stejně můžeme načerpat energii dobrou knihou, relaxací při hudbě, nebo motivací od lidí, kteří mají lidskou hodnotu.

A věřte, že pak s daleko větší silou i nadšením budete chtít bojovat i proti stupiditě lidí. Najednou zjistíte, že máte více energie a moudrosti bojovat za budoucnost svých dětí i této země.

Aby se náhodou nestalo, že louky, pole a rybníky, budou patřit někomu, kdo vám zakáže se k nim jen přiblížit. Aby jedy nezničily přírodu a potřebnou zvěř. Aby se nestalo, že vám bude někdo zakazovat, co můžete říkat, o čem můžete psát. Taky aby zbylo a bylo dost peněz na jiné projekty – pro děti, nemocné, lidi v nesnázích, mladé rodiny, vzdělání, seniory, přírodu, ... Aby vesnice byly plné života a neohrožovaly nás nacionalistické samozvané gardy.

Podlehnout jedu společnosti a těm, kteří si lidi chtějí brát za rukojmí, to je smrtelné. Proti chorobám je potřeba se otužovat, zdravě žít a být mentálně fit. ANTI idiocy/forte, které vám zde nabízím, tak tomu kdo chce a potřebuje být silný, tu kondici jen posílí.

A nezapomínejte na večer - a to jak a s čím usínáte!

Psychiatr Vladimír Vondráček říkal: „Veselý večer je prospěšnější než tuba léků na uklidnění.“

Tím nemyslel alkoholovou veselost, ale třeba milou a veselou společnost, posezení s rodinou, přáteli, ... být vyrovnaný a pozitivní.

A nechoďte na mě s tím, že na to vše nemáte čas.

Miliardář a podnikatel světového formátu Steve Jobs, sám přiznal /žel na sklonku života/: „Ty nejlepší věci v životě mě nestály žádné peníze. To nejcennější, co všichni máme, je náš čas.“

Buďme silní a zdraví!

Autor: Libor Chrášťanský | středa 5.6.2019 9:07 | karma článku: 19.62 | přečteno: 425x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 7 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 13.80 | Přečteno: 146 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 37 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 126 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 226 | Diskuse
Počet článků 82 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1198

Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...