Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Politici - máte opravdový strach, že vám nebudu tleskat?

Také si přejete, aby už bylo po volbách a nemuseli jste se hrozit, z kterého kouta, strany, média či prostředku na vás vykoukne nějaký politik, co slibuje ráj na zemi? Asi je nás více.

 A možná i to je nakonec výhoda a příslib nějakých změn ve společnosti, i když letos to ještě nečekám.

Člověka nepřestane udivovat, jak si dnes snad už každý politik a jeho strana myslí, že co občan a volič, to blbec. Vnímáte, co všechno dnes politik, napříč všech stran, slibuje?

Ti co jsou již alespoň jedno volební období u koryta, tak slibují to, co už jednou slibovali - a pro jistotu ještě něco přidají, aby se chytli další, kterým chybí paměť, logika i kalkulačka, aby si spočítali, že na sliby a jejich naplnění nejsou a nebudou peníze – a i kdyby se prohloubil dluh země, tak se žádný finančně a ekonomicky progresivní efekt pro samotné občany nedostaví.

Strana jednoho vůdce stále spoléhá na to, že síla sympatizantů koblihou a jánošíkovstvím získaná, neumdlí. A pokud ještě kápo slíbí, že jeho kuřata a salámy bez masa budou levnější – tak třeba několik procent přibude a soudruh vůdce nahrabe zlaťáky.

Jiní operují se stále se omílající problematikou imigrantů, kteří tady v žádné nebezpečné síle nejsou a nebudou, pokud tuto problematiku uchopí skutečně odborníci. A tím neříkám, že tu žádní imigranti nemají být - naopak. Ale jako volební téma jsou imigranti pro mnoho těch, kteří nemají pořádek ani doma, ani ve svém životě, tématem přitažlivým.

Komunisté beztrestně oprašují marxismus-leninismus a aktivně jim v tom pomáhají všichni stejně odkojení a usazení v dalších stranách, kteří se doposud tvářili, jako demokrati tělem a duší – a nyní bez bázně a hany vystrkují růžky.

Fanatici a nacionalisté se ohání češstvím, ačkoliv o České zemi, její kultuře a hodnotách ví houbelec. A jediné o co jim jde, ukojit své zvrácené ego krmené vlastní psychopatií.

A pak je tu pravice, kterou léta především reprezentovala ODS. A klidně přiznám, kterou jsem vždy volil. Ta sice začala díky svému předsedovi jako by povstávat – protože se objevili noví a nepošpinění reprezentanti. Ale pokud se podívám na současné kandidátky v regionech a na jejich lídry, tak mám pocit, že nepoučeně páchá sebevraždu, nebo alespoň volební neúspěch. Chobotnice je opět v akci.

Ono to vše vypovídá o společnosti. A pokud se nebude česká společnost bránit, tak s takovými stranami a jejich politiky to prohrajeme doma, v Evropě i mimo ni.

Tedy milí politici z jakékoliv strany, kteří si tak moc chcete mně i ostatní, především poctivé, lidi této země, vzít za rukojmí svých psychopatických choutek a své nenažranosti. Chci vám něco vzkázat a použiji k tomu krásnou myšlenku z knihy The Empowered Communicator od Calvin Millera, autora mnoha zajímavých knih, dlouholetého člena redakční rady Leadership Magazine a křesťana.

„Vážený pane řečníku /politiku/, vaše ego se stalo hradbou mezi vámi a mnou. Ve skutečnosti vám na mně vůbec nezáleží, že? Zajímá vás hlavně, zda je vaše řeč účinná, zda děláte dobrou práci. Máte opravdový strach, že vám nebudu tleskat, viďte? Bojíte se, že se nebudu smát vašim vtipům nebo plakat nad vašimi dojemnými historkami. Jste natolik zaměstnaný tím, jak vaši řeč přijmu, že na mě nijak zvlášť nemyslíte. Snad bych vás i mohl mít rád, ale vy jste tak pohlcen sebeláskou a sebestředností, že o mou lásku vůbec nestojíte. Jestliže vám nevěnuji pozornost, je to tím, že si tu připadám hrozně zbytečný. Když Vás vidím u mikrofonu, vidím Narcise zhlížejícího se v zrcadle: Mám rovně vázanku? Mám uhlazené vlasy? Správné držení těla? Dokonalou frazeologii?/správná slovní spojení/  Zdá se, že máte pod kontrolou všechno, kromě svého publika. Všechno vidíte tak správně! Kromě nás! Obávám se však, že vaše slepota vůči nám zavinila, že jsme k vám hluší. Promiňte, už musíme jít. Ozvěte se nám někdy jindy! Vrátíme se, až budete natolik upřímný, abyste nás viděl … až vaše sny budou v troskách, vaše srdce zlomené, až vaši pýchu rozbije zoufalství. Pak bude ve vašem světě místo pro nás pro všechny. Pak už se nebudete zabývat tím, jestli tleskáme vašemu virtuóznímu výkonu. Budete jedním z nás.

Už aby bylo po volbách a společnost se posunula skokem dopředu, aby si začala hledat a volit skutečné osobnosti a ty, kteří jsou jedněmi z nás. Aby společnost nutila politika bát se, že skončí. Třeba tomu napomůže mladá generace ne-husákových dětí. Chtěl bych totiž vidět, že se řeší skutečné problémy a to, co je pro lidi této země důležité a podstatné.

Autor: Libor Chrášťanský | čtvrtek 6.9.2018 8:07 | karma článku: 15,21 | přečteno: 316x
  • Další články autora

Libor Chrášťanský

Co na to příští český premiér?

Už teď cítím, jak jedna deprese střídá druhou, pokud bych si jen zkusil představit, že budoucím českým premiérem, který by vystřídal tu neskutečnou lidskou kreaturu, by byl pan Bartoš, nebo někdo z pánů Fiala a Rakušan

22.3.2021 v 10:55 | Karma: 32,10 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Vám se to kecá – ale jak na tu pandemii?

Na hlavu vlády se sype kritika za kritikou. Opozice si honí volební body, každej je chytrej jak rádio, jak by řekla moje žena, ale pojďte si to zkusit! Vždyť oni si s tím nevědí rady ani nikde ve světě.

23.2.2021 v 10:30 | Karma: 26,65 | Přečteno: 938x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak vy jste krizový manažer, pane Babiši?

A že vás tam v tom vládním seskupení je, co? Ukažte mi jedinou rozumnou firmu, která by pro svou záchranu sáhla po takových hňupech! A vy, masochisti, co takovým lidem tleskáte, přemýšlejte o svém svědomí.

22.2.2021 v 10:30 | Karma: 36,54 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Mimozemšťané jsou tady!

Pobavil jsem se z informací médií v minulém týdnu na toto téma, ALE SOUHLASÍM - setkávám se s mimozemšťany a jejich působením každý den. I když USA a Izrael to prý tají.

12.12.2020 v 21:12 | Karma: 29,60 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak nám vládo pěkně vrtíš psem.

Pan ministr Blatný nám představil PESa. A my si mysleli, že je to odborník a začnou mít věci logiku a skončí propaganda strachu a vyhrožování.

20.11.2020 v 9:08 | Karma: 33,90 | Přečteno: 959x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik