Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Soudruzi a soudružky – v demenci je naše síla!

Nalevo, na věčné časy a nikdy jinak! To je současné klima v naší zemi, které s ohromným zapálením vytváří parta demokraticky zvolených - ale jinak v demisi i dost nebezpečné demenci. A ono těch dementních bude asi více.

Před 73 lety, pátý sbor 1.armády generála Hodgese, vstoupil na území Československa u obce Hranice a pár dnů potom, 21. dubna 1945, se probudili lidé v Aši, do prvního svobodného rána. Začalo osvobozování naší země od západu.  Rudá armáda začala osvobozovat dnešní území České republiky o měsíc dříve v oblasti Ostravska.

V té době na všech frontách šlo především o osvobození území, která fanaticky okupoval fašismus. Vojákům na válečných polích východu i západu nešlo o politiku. To samé se pochopitelně nedalo říci o těch, kteří stejně jako dnes si chtějí mocensky rozdělovat svět.

Ale naše, i tehdy malá země, dostala novou šanci.

Každopádně svobodu vybojovali vojáci a velitelé v přímých bojích.

Tu tvrdě vybojovanou svobodu nakonec uchopili komunisté, a jak to dopadlo, to myslím každý, kdo chce pochopit, chápe.

Další ismus přinesl nesvobodu, utrpení i smrt tisíců českých lidí a v celém východním bloku národů to byly miliony mrtvých.

Sorry jako!

Dnes český prezident jel povzbudit komunisty v jejich odvaze vystrkovat stále více a více růžky, být odvážnými a snažit se opět ovlivňovat dějiny země. Několik let naši zemi opět ovládají tehdejší perspektivní komunističtí kádři a aktivní estébákové, disponující nepochopitelnými majetky a nebezpečnou mocí.

Když Američané během druhé světové války dobyli nějaké město a v něm, nebo jeho okolí se děly nějaké hrůzy fašismu. Tak donutili všechny německé obyvatele /nejen vojáky/, aby se šli podívat na to, co se dělo v jejich blízkosti, zatímco si mnozí z nich mezi tím blahobytně žili. Byl to dost pádný výchovný prostředek.

Dnes slyšíme „Sorry jako!“, „Hrůzy komunismu neexistovaly a ti co trpěli, tak si to zasloužili!“…. Dnes chtějí komunisté, estébáci a policejní ochotné a nadšené mlátičky rozhodovat o demokracii, politice, svobodě lidí země – a nějak jako by to lidem nevadilo.

V této zemi mnoho lidí bojovalo a padlo za svobodu. Nejen Čechů, Slováků, Moravanů, Slezanů, Židů i Romů. Za skutečnou svobodu! Ne za ideologickou roušku blahobytu hrstky vyvolených, kteří tak skvěle umí manipulovat s davy těch, kteří nevědí, nechtějí vědět, zapomněli, nevidí, nechtějí a nechtěli vidět.

Možná by potřebovali se projít znova po všech těch místech válečných i poválečných utrpení. Ale chyběla by ta autenticita, která tehdy při nucených prohlídkách osvobozených koncentračních táborů, masových hrobů, postřílených těl z transportů smrti, promlouvala k německým občanům a zajatým vojenským důstojníkům.

Zvolili jste si mnozí levicového senilního tlachala, stejně tak i bývalého mladého zažraného komunistu, který pro kariéru a prachy dokázal vždy udělat cokoliv, aby mohl blahobytně chrochtat. Dnes oba, se svými věrnými, zuby nehty drží moc nad národem, který má dostatek kulturního bohatství, hodnotné historie a dostatek hrdosti být svobodným a žít v krásné zemi, která je mu domovem.

Zkuste se rozpomenout na hrůzy, které dokáží všechny ty možné ismy. Zkuste hledat skutečné hodnoty a opřít se o ně spíš, nežli o trapné bonmoty, koblihy, populistické sliby a plané řeči.

Sledujte v televizi spíše dokumenty o historii, architektuře, moudrých a vzácných lidech, o lidských osudech, nežli hloupé reality show, trapné seriály, ubohé duely egoistického hlupáka. Raději se zajímejte o kulturu, krásu naší země, nežli o to, co se snaží lidem namluvit figury s hromadou rudého másla na hlavě.

Tato země nepotřebuje změnit hymnu, ale změnit myšlení a mít skutečné vlastence! Potřebuje lidi bez egoismu, populismu, nacionalismu.

Mám radost z mladých lidí, kterým není lhostejná budoucnost naší země. Snad oni zvednou nás starší z letargie.

Snad v tom je naše společná naděje.

Autor: Libor Chrášťanský | sobota 21.4.2018 16:07 | karma článku: 37,16 | přečteno: 1135x
  • Další články autora

Libor Chrášťanský

Co na to příští český premiér?

Už teď cítím, jak jedna deprese střídá druhou, pokud bych si jen zkusil představit, že budoucím českým premiérem, který by vystřídal tu neskutečnou lidskou kreaturu, by byl pan Bartoš, nebo někdo z pánů Fiala a Rakušan

22.3.2021 v 10:55 | Karma: 32,10 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Vám se to kecá – ale jak na tu pandemii?

Na hlavu vlády se sype kritika za kritikou. Opozice si honí volební body, každej je chytrej jak rádio, jak by řekla moje žena, ale pojďte si to zkusit! Vždyť oni si s tím nevědí rady ani nikde ve světě.

23.2.2021 v 10:30 | Karma: 26,65 | Přečteno: 938x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak vy jste krizový manažer, pane Babiši?

A že vás tam v tom vládním seskupení je, co? Ukažte mi jedinou rozumnou firmu, která by pro svou záchranu sáhla po takových hňupech! A vy, masochisti, co takovým lidem tleskáte, přemýšlejte o svém svědomí.

22.2.2021 v 10:30 | Karma: 36,54 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Mimozemšťané jsou tady!

Pobavil jsem se z informací médií v minulém týdnu na toto téma, ALE SOUHLASÍM - setkávám se s mimozemšťany a jejich působením každý den. I když USA a Izrael to prý tají.

12.12.2020 v 21:12 | Karma: 29,60 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak nám vládo pěkně vrtíš psem.

Pan ministr Blatný nám představil PESa. A my si mysleli, že je to odborník a začnou mít věci logiku a skončí propaganda strachu a vyhrožování.

20.11.2020 v 9:08 | Karma: 33,90 | Přečteno: 959x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik