Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Černoprdelníci, páterové, flanďáci, křesťani…

Kolik kritiky, nenávisti, zloby, zášti, zesměšňování a útoků. Není snad den, aby se někdo někde neotíral o církve, věřící, kněží – podkládal to zaručenými argumenty o historii, fanatizmu, zločinech, bláznovství, aj.

Prožíváme adventní čas, přichází vánoce a Ježíšky se to bude v řeči i myšlení lidí jen hemžit. Dokonce se naplní kostely návštěvníky, kteří se zastaví buď pro betlémské světlo, podívat se s dětmi na jesličky, nebo navštíví půlnoční. Alespoň jeden den si některá rádia vzpomenou na vánoční koledy, skladby a písně - ale tyto stejně již několik dní hlasitě křičí do fanatického nakupování v nákupních chrámech.

A pak zase křičící a bojovná množina lidu českého nasadí tu bandurskou a nenávistnou pózu, proti všemu, co se křesťanstva či židovstva týká.

No a současná politická garnitura populistických hlupáků si bude nahrávat body útoky na církevní restituce a daněním vráceného, komunisty nakradeného majetku a hodnot – a celá ta množina se bude ukájet tím, jak nyní tu velkou nespravedlnost a drzost církví narovnají - a jak je nesmyslné se vůbec mazat s kdejakým náboženským fanatikem /tedy z jejich pohledu/.

Jak mnoho ateistické schizofrenie v akci!

Zdaníme tedy zpětně všechny restituce?

Komunisté zabrali vaší rodině majetek a dostali jste jej zpět? Tak požádejte babišovce a okamurovce, aby vám to zdanili! Nebo to je něco jiného?

A když jsme u toho komunistického majetku. Proč vám nevadí, jak velký majetek komunistům po revoluci zůstal, a nekřičíte, aby vše vrátili do koruny? Aby napravili, co svou vládou zdevastovali.

Co majetky a následné trafiky bývalých komunistických pohlavárů, vysokých policejních důstojníků a estébáků? Proč masa nekřičí za jejich vrácení? Za jejich zodpovědnost a potrestání.

Ono by mohlo jít o život, co? Zatím co věřící nakonec mohou „nastavit druhou tvář“, že?

Mluvíte o církevních procesech, křižáckých válkách, upalování čarodějnic, církevních zvěrstvech?

Nejdříve si nastudujte řádně historii, protože studium „od piva“ a předávání nepřesných dat per os, tedy per huba, taky není skutečnou cestou k moudrosti. Stejně jako opírat se o informace, které jste pochytili od soudružky učitelky při občanské nauce.

Velmi často šlo o mezi-církevní a mezi-křesťanské, náboženské boje, a přesto si dokázali křesťané mnohé odpustit a moudří a pokorní nejitří zbytečné zloby. A pomocníky a přisluhovače z řad nevědomých ateistů k tomu opravdu nepotřebují.

Mimochodem, víte, v jakém století doposud člověk páchal ta největší zvěrstva a vyhladil miliony nevinných lidí? Proti dvacátému století byl středověk časem „pošťuchování“ – a nejen on.

A neohánějte se jen tím pánem s kartáčkem pod nosem a směle se, zvláště vy věřící v komunistický ateizmus, podívejte na miliony zavražděných a zlikvidovaných nevinných lidí /včetně českých/ v komunistických koncentrácích, sovětských gulazích, nápravných táborech a věznicích. A že to byly zvěrstva. A velmi často umírali nejen skuteční vlastenci, ale křesťané, židé, faráři.

 

Bojíte se, že církve budou bohaté?

Jen se podívejte, kolik památek, klášterů, kostelů, zámků, ale i přírodních krás komunizmus zlikvidoval, znehodnotil, zdevastoval. No, nepracovali jste někteří z vás v takové památce jako skladníci podniku Drobné zboží, nebo jako členové JZD, či důstojníci ČSLA?

To byl život, co?

Všechno bylo všech – tu se hodil nějaký ten kámen či cihla z nějaké památky či kostela – vybavení a hlavně historické kusy se daly dobře prodat……. Vždyť si církve nic jiného nežli drancování majetku nezaslouží…..

Na to už si nevzpomínáte, protože se vám to nehodí do krámu – nebo jste na to třeba dokonce pyšní?

Stát, pod vedením mnoha bývalých soudruhů a bezpáteřních přisluhovačů zlikvidoval a stále likviduje či ohrožuje mnoho středisek dlouhodobě nemocných, dětských domovů a denních stacionářů. Podobně jak to dělali za své komunistické éry, tak současní politici dělají, jako když postižení a potřební neexistují.

Ale mnoho církevních středisek, charit, domovů, hospiců, škol, apod. – každý den odvádí tvrdou, poctivou a zodpovědnou práci – rozdává radost.  A to stojí nemalé peníze!

Jistě, až to bude výnosný job /vhodný pro vysávání všech možných dotací/, pak od lázní, nemocnic, plastických klinik či center asistované reprodukce, přeskočí zájem miliardářských „vysavačů“ hned tímto směrem, ale zatím buďme rádi za všechny ty ochotné ve víře.

Když už věci nerozumíte – když už vám není dáno – když už vás jakákoliv fobie staví do nepřátelství proti věřícím a základu kultury. Tak raději mlčte a nechovejte se jako hlupáci! Ráchejte se v té vaší nenávisti a fanatizmu v ústraní – nebo dejte raději tu energii do toho, že budete podobně jako ti věřící dělat něco užitečného.

A úplně nejlépe uděláte, když budete nad tím blátem, které kdejaký trouba opakuje a papouškuje, tak přemýšlet - a nebudete jako oni.

Ono se jednou může stát, že přijde na vás chvíle, kdy vás obstoupí strach, beznaděj, úzkost - a tak strašně rádi byste měli alespoň trošku té jejich víry – když vám víra sama v sebe vyprchá.

Možná jednou budete rádi, když vás ve stáří či v posledních chvílích života potěší a bude nablízku nějaká řádová sestřička - až na vás zapomenou vaše děti.

Autor: Libor Chrášťanský | středa 13.12.2017 20:09 | karma článku: 30,04 | přečteno: 1188x
  • Další články autora

Libor Chrášťanský

Co na to příští český premiér?

Už teď cítím, jak jedna deprese střídá druhou, pokud bych si jen zkusil představit, že budoucím českým premiérem, který by vystřídal tu neskutečnou lidskou kreaturu, by byl pan Bartoš, nebo někdo z pánů Fiala a Rakušan

22.3.2021 v 10:55 | Karma: 32,10 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Vám se to kecá – ale jak na tu pandemii?

Na hlavu vlády se sype kritika za kritikou. Opozice si honí volební body, každej je chytrej jak rádio, jak by řekla moje žena, ale pojďte si to zkusit! Vždyť oni si s tím nevědí rady ani nikde ve světě.

23.2.2021 v 10:30 | Karma: 26,65 | Přečteno: 938x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak vy jste krizový manažer, pane Babiši?

A že vás tam v tom vládním seskupení je, co? Ukažte mi jedinou rozumnou firmu, která by pro svou záchranu sáhla po takových hňupech! A vy, masochisti, co takovým lidem tleskáte, přemýšlejte o svém svědomí.

22.2.2021 v 10:30 | Karma: 36,54 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Mimozemšťané jsou tady!

Pobavil jsem se z informací médií v minulém týdnu na toto téma, ALE SOUHLASÍM - setkávám se s mimozemšťany a jejich působením každý den. I když USA a Izrael to prý tají.

12.12.2020 v 21:12 | Karma: 29,60 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Libor Chrášťanský

Tak nám vládo pěkně vrtíš psem.

Pan ministr Blatný nám představil PESa. A my si mysleli, že je to odborník a začnou mít věci logiku a skončí propaganda strachu a vyhrožování.

20.11.2020 v 9:08 | Karma: 33,90 | Přečteno: 959x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1203x
Mou největší a nejlepší školou byl a stále je život. Mnoho let se snažím být pomocí jednotlivcům i firmám v jejich rozvoji, změnách, zlepšeních a dobré kondici. Koučink, headhunting, stavba týmu, týmová práce, firemní procesy, motivace, školení, copywriting,... – společně s týmem šikovných lidí umíme dobře pomoci. Více jak dvanáct  let vedu neziskový projekt rozvoje baseballu, kterým prošlo více jak 1500 mladých hráčů ze střední Evropy i dalších zemí. Skrze sport se snažím připravit děti pro život a učím je poznat svůj potenciál. Odmítání od sponzorů, zkorumpovaná politika a přehlížení nadšenců, kteří pro děti a mládež obětují ze svého mála, zatímco jiní by se na tom ještě chtěli přiživit - to je to, co v takové neziskové práci zažijete. Vážím si lidí, kteří nechtějí promarnit život. Mám rád naši zemi a jsem na ni stále ještě hrdý.

www.startupteam.cz

 

Seznam rubrik